Všechny akce

Nikde nic? Zkuste někde něco jiného z nabídky našich míst.

Popis místa

Vyrábíme pravé ovocné destiláty z vámi přivezeného kvasu nebo ovoce. Rádi vám poradíme jak na kvalitní slivovici.

Základem všeho je kvalitní ovoce. Ovoce určené k získání kvalitního destilátu (slivovice) musí být dobře vyzrálé (nejlépe přezrálé) zvláště u peckovin. Ovoce nesmí být plesnivé ani nahnilé, protože hnilobná chuť přechází do destilátu a hnilobnými procesy se snižuje i obsah využitelných cukrů. Laicky řečeno, kvasný proces bude narušen a slivovice bude málo a chuťově bude nevalná. Do ovocného kvasu by mělo přijít ovoce zdravé, čisté, odstopkované a hlavně podrcené a rozmělněné bez zbytků trávy, listí a hlíny. Látky které se vyluhují ze zelených částí propůjčují destilátu nepříjemnou drsnou svíravou chuť. Červivé ovoce nevadí.


Jak se sem dostat

Zadejte stanici, obec nebo adresu odkud pojedete pro vyhledání spojů ve vyhledávači IDOS.